miercuri, 19 august 2009

Arta de a respinge un roman

"Arta de a respinge un roman" de Camilien Roy este o alta carte facila care se citeste cu usurinta si este amuzanta, precum Filosofia pentru bufoni. Desi are peste 140 de pagini am reusit s-o termin in doua zile, imaginati-va cat de usor este de citit.

Cred ca aceasta carte se potriveste foarte bine celor care lucreaza sau au in plan sa scrie un roman. Sincer, desi inca nu am scris un roman, desi am acest lucru in plan, m-a ajutat sa constientizez cu ce ma pot confrunta in aceasta lupta de a-mi publica munca de suflet - primul roman.

Cartea este un compendium de 99 de refuzuri de publicare a unui roman, dar din cate am inteles eu ar fi mai multe romane. Unele sunt dragute, amuzante, altele chiar te afecteaza, cel putin asta am simtit eu.


In final, va las cu cateva refuzuri si cu recomandarea acestei carti fiecaruia dintre voi care doriti sa scrieti un roman, dar si pentru simpla voastra curiozitate.

fara preambul

Domnule


Ca s-o spunem pe sleau, dupa lectura catorva pagini din manuscrisul dumneavoastra, nicio clipa si sub nicio forma nu am conceput ca am putea sa va publicam. Pe viitor, v-am fi recunoscatori daca nu ne-ati mai plictisi comitetul de lectura cu ale manuscrise scrise de aceleasi fel.


Palavragiu

Scumpule meu domn

Am citit cu interes manuscrisul pe care ni l-ati supus atentiei spre publicare.

Din pacate, bla bla bla bla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla bla.

Va rugam sa primiti bla bla bla-urile noastre cele mai sincere.

Cu inversari

Donmule,

Ma pusus manscriusul dunmeavaostra cmotietului de letcura al edtiurii naostre. A fost citit uc o faorte mrae atnetie, ard rgeretam ca trbeuie sa va anutnam ca nu a fost retniut petnru pbulicare.

Va mutlumim petnru icnrederea pe caer ati dovdeit-o fata de nio.

Va rog sa prmiiti, donmule, setnimentele naostre cele mai bune

P.S. Nu am scris eu gresit ultima parte, asa este scris in carte.

Ne mai citim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu