joi, 31 martie 2011

Comedia norilor

N-am mai fost de mult la o piesa de teatru atat de amuzanta.

Comedia norilor, de Aristofan, este pe cat de veche pe atat de moderna. Scrisa in timpul Greciei Antice aceasta piesa prezinta stereotipul tatalui cu un copil neastamparat.

Punerea in scena a piesei de catre regizorul Dan Tudor a fost realizata conform zilelor noastre, cu elemente de modernitate (geaca de piele, costume barbatesti si chiar gay) impreuna cu musical-ul si umor la greu.

Ceea ce mi s-a parut foarte interesant a fost partea de interactiune cu publicul (nu stiu daca asta exista in piesa autentica sau nu), moment in care actorii si-au ales din public 3 spectatori ca "martori" intr-o anumita scena.

Piesa in sine nu exceleaza, dar consider ca nici nu e nevoie sa o faca: este foarte buna asa cum este. Plina de umor, cu actori cu renume si groaznic de amuzanti, Comedia norilor cred ca poate fi actuala in orice timp, secol si indiferent de modernitatea societatii.

Daca doriti sa mergeti la teatru pentru a va amuza si chiar a invata un pic din piesa (dramaturgii greci sunt cunoscuti pentru invataturile pe care le transmeau prin punerea in scena a pieselor) v-o recomand cu caldura.

P.S. Un sfat: Daca nu vreti sa faceti parte din spectacol nu stati pe randurile din mijloc, s-ar putea sa deveniti fara voia voastra "vedete" :P

Galerie foto aici

8 comentarii:

  1. Felicitari ! Blogul tau a primit Premiul MOST WANTED BLOG, in urma unui sondaj efectuat pe pagina grupului MWB ! Iti poti revendica premiul,sau poti afla mai multe informatii ,accesand unul din urmatoarele linkuri :
    http://grupulmwb.blogspot.com/2011/04/premiantii-most-wanted-blog-aprilie.html
    ...sau
    http://grupulmwb.blogspot.com/p/revendica-premiul-mwb.html
    Ne.am bucura foarte mult daca ai alege sa devii membru al grupului MWB!
    ''MOST WANTED BLOG nu cauta faima,nu cauta cifre si nici statistici ,cauta valoarea,originalitatea ,talentul si pasiunea.....iar asta face oricine accepta premiul MWB si mai ales cei ce aleg sa devina membrii sau autori ai grupului MWB!''

    RăspundețiȘtergere
  2. Veti gasi la noi carti in format electronic cu sfaturi, exemple si practici pentru o viata mai buna din punct de vedere financiar, medical, social si altele. Pentru vizionarea ebook-ului este necesar sa aveti Acrobat Reader instalat pe PC.

    http://ebook-uri.ipaybux.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. pot sa recomand si eu o piesa care merita vazuta?... :P Se joaca la Teatrul Arca si credeti-ma ca e ceva inedit. E vorba de piesa "Spectatotul condamnat la moarte"...

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici puteti vedea o recenzie mai precisa cu privire la cat de slaba e aceasta piesa: http://agenda.liternet.ro/articol/10646/Dan-Boicea/Comedia-erorilor-Comedia-norilor.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Offpost: Ce comentariu interesant a pus Anonim :)
    Mersi de recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un schimb de link-uri cu http://blogulcolectionarului.net/blogroll/ ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Era un blog fain .. de ce nu mai scrieti? (sper ca primiti email de notificare)

    RăspundețiȘtergere