marți, 2 martie 2010

Viata se traieste azi

"Viata se traieste azi", de Alex Raducanu, prezinta, in mare, viata lui Peter Imre, om de afaceri si fost sef al unei cunoscute multinationale.

Am citit cartea dupa ce o colega a avut onoarea de a vorbi cu acesta despre bursa, bani si fericire.

Cartea urmareste trecerea de la "fiul doctorului Imre" la "Peter Imre", dupa cum povesteste chiar el: "Tatal meu mi-a spus la un moment dat: Eu ti-am dat un nume, acum e timpul sa-ti faci un prenume".

Romanul este usor de parcurs si foarte captivant. Daca va asteptati la un fel de biografie a lui Imre, va inselati. Alex Raducanu prezinta principalele momente din viata omului de afaceri si evenimentele care i-au schimbat viata.

Cartea este un exemplu de putere de viata: Peter Imre a invins cancerul, a emigrat in Ungaria de unde a luat-o de la zero si s-a reintors in Romania, unde si-a creat un nume.

Mai multe de atat nu pot sa va spun, doar ca intr-o anumita masura cartea iti insufla placerea de a-ti trai viata asa cum este ea, fie buna, fie rea.

Va las cu cateva fraze care mi-au placut mult.

Inceput
: Uneori e atata liniste in jurul tau, incat simti ca iti asculti gandurile. Le auzi ca poe niste pasi proptiti in asfalt, si fiecare pas are propria sa poveste. Sunt ganduri grabite, frivole, sau dimpotriva, lenese ca un melc ce se taraste pe o frunza dupa plaoie. Sunt ganduri infricosatoare si ganduri infricosate, ca niste chipuri descompuse sub lupa dilatarii timpului.


Final
: Nu stiu ce ne va aduce ziua de maine, stiu doar ca azi am facut ceea ce a trebuit sa fac. Si astazi am trait fericit - a fost ziua de azi. Ziua de maine e in mana lui Dumnezeu.

Ne mai citim.

P.S. Traiti-va fiecare zi fericiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu